dijous, 11 de juny del 2015

Recomanacions de llibres

No hi ha res millor que una bona lectura sota l'ombra d'un gran arbre a l'estiu. M'agradaria recomanar-vos L'arquitecte dels somnis, un llibre de Teresa Roig publicat per Columna.
A finals de segle XIX i principi de segle XX, Barcelona vivia un període de canvis i d'esplendor. El modernisme prenia forma i invadia carrers i places. Antoni Gaudí sortia de l'anonimat i començava a portar a terme els seus somnis, per a molts encara delirants. En aquesta època s'emmarca L'arquitecte de somnis i gràcies a l'autora ens endinsem en un món de burgesos que feren fortuna a com a indians i de menestrals (gent d'oficis) que dedicaren cos i ànima a satisfer els desitjos més sonats dels nou rics. Passegem per carrers elegants d'una Eixample recent formada, ens deixem caure als meubles del Paral·lel o viatgem fins i tot a la llunyana ciutat de Reus.
Amb un llenguatge molt amè i ràpid, Teresa Roig ens obra una finestra per tafanejar en el dia a dia dels personatges catalans més rellevants d'aquella època. I no us avorrireu, us ho asseguro!
Molt bona lectura i molt bon estiu a tots.

Anna Gorina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada